SOMMERRESTAURANT

Tirsdag til lørdag i uge 30 åbner vores klosterhave for sultne gæster til frokost og til aftensmad. Årstidens grøntsager og dyr bliver forvandlet til unik smagseksplosion, som kan nydes til forskellige musiske indslag.

Køkkenet er ledet af Mads Schriver - medejer af den århusianske restaurant Bardok.

Mads er kendt for sine fabelagtige håndrullede pasta, hjemmelavede pølser og charcuteri. Fra Mads' hånd skabes simpelt, rustikt håndværk med centralasiatisk inspiration. Bestil bord nederst på den her side.


Udover lækker frokost og aftensmad, har vi stykket et dejligt program af musik og tryllerier sammen til jer der har bestilt bord eller jer der bare kommer forbi på jeres ture i det smukke Søhøjland. Hvornår hvad sker, kan I læse nedenfor og selvfølgelig på Facebook.

PROGRAM

Kig forbi - Alle er velkomne!

Om du spiser på Præstegården eller ej - Du er meget velkomne til at komme og nyde musikken, trylleriet eller hvad du ellers falder over i programmet nedenfor. Vi har altid snacks, kage, kaffe på kanden, vin på køl.

Tirsdag

20.00-22.00: Uffe og Efes spiller græsk musik

Andreas bech og Uffe holmsgaard Eriksen spiller zorba og fortæller historier fra det Byzantinske rige. For ud over at være en fremragende musiker er Uffe også Postdoc og ph.d. i det Byzantinske riges digterkunst og nærer en stor kærlighed til specielt den græske musik. 


Onsdag

12.00-14.00: Fermenteringskursus v. Jon Elsing, økologisk grøntsagsavler og indehaver af Præstens Køkkenhave 

Fermenterede grøntsager gør tarmen sund og maden lækker. På kurset tager Jon dig gennem sin store køkkenhave, hvor I samler det grønt, I vil fermentere. I fermenterer under kyndig vejledning af Jon, og du går hjem med et glas fermenterede grøntsager. Prisen er 200 kr. pr. person, inkl. glas og grønt. Tilmeld dig ved at sende en mail til hej@svejstrupglpraestegaard.dk og skriv gerne dit navn, antal personer og et telefonnummer. 


13.30-15.00: Travellers Choice

Travellors Choice indbyder til en musikalsk rejse i det nordlige Europa. Med danske folkemelodier i bagagen har Johanne Buus Andersen, fløjtenist og sanger, og Bodil Frimodt Rønnow, violinist og sanger, på forkellige rejser brugt musikken som platform for kulturforståelse.

I samarbejde med accordionist David Mondrup spiller Bodil og Johanne et udvalg af de sange og melodier, der har fanget deres ører på deres rejser. 


20.00-22.00: Musiker og sangskriver Anders Graae

"I sine florlette og mundrette sange serverer Anders Graae tekster med dybde og indsigt og musik med tyngde og kompleksitet på en så indlysende og selvfølgelig måde, at hans sange egner sig lige godt til dannelse og dansegulv," skrev pressen, da sangskriver og musiker Anders Graae Lauritzen i anledning af Ugebladet Skanderborgs 75 års jubilæum sidste år skrev en helt ny Skanderborgsang "Hvor bøgehjerter slår"

Udover Skanderborgsangen vil Anders i følgeskab med pianisten Kristian Enevoldsen spille sange fra sine 2 anmelderoste albums og krydre dem med små lune historer bagom sangene. Torsdag

14.00-16.00: Clara og Viljas kage- og kaffebod er åben

Fra kageboden "Den hyggelige Perle" serverer Vilja og Clara lækre hjemmelavede pavlovaer, karameller, kage, iskaffe og lemonade. Kig forbi til en bid sødt, mens I nyder Præstegårdens Klosterhave i fuldt flor.


20.00-22.00: Duet med Johanne Buus Andersen (fløjte) og Kirsten Buus Andersen (bratsch) 

De to klassiske musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller duetter af den franske fagotist og fløjteprofessor François Devienne, 1759 - 1803. 


Fredag

13.30-14.30: En tur i lægeplantehaven v. biolog og naturvejleder Jens Reddersen

Med temaet "sygdom, helbredelse, krop og sind i middelalderen" tager biolog og naturvejleder Jens Reddersen dig på en guidet tur i præstegårdens lægeplantehave, som har mange af middelalderens kendte medicinske urter. 


14.00-16.00: Clara og Viljas kage- og kaffebod er åben

Fra kageboden "Den hyggelige Perle" serverer Vilja og Clara lækre hjemmelavede pavlovaer, karameller, kage, iskaffe og lemonade. Kig forbi til en bid sødt, mens I nyder Præstegårdens Klosterhave i fuldt flor.


20.00-22.00: Max Kirkeby og Andreas Bechs allstar band

Fredag aften bliver noget helt særligt - om ikke for andre, så for musikerne Max og Andreas, som elsker at spille sammen og skabe Danmarks hyggeligste musikalske stemning. Fredag på Præstegården får de ydermere besøg af musikalske venner fra nær og fjern. Repertoiret læner sig tungt ind i Paul Simon, The Band og Bob Dylans sangskatte.


Lørdag

13.00-14.30: Højlund & Holmsgaard 

Duoen Højlund & Holmsgaard spiller sensommeren ind med danske og nordiske sange og viser i perlende nye arrangementer. De kæder dem sammen med svenske polkaer og enkelte nyere nordiske sange. Deres repertoire rummer sange, som med enkle ord beskriver tilværelsen, naturen og livet mellem mennesker. Ingeborg Thisted Højlund: sang og guitar Uffe Holmsgaard: guitar, cittern, mandolin og sang.


14.00-15.15: Trylleworkshop for børn - Lars U lærer dit barn at trylle 

Tryl 3 reb til et langt. Forudsig hvilken perle publikum vil vælge eller hvad med at trylle penge frem mellem 2 kort?

På workshoppen træner børnene udvalgte trylletricks sammen med tryllekunstner Lars U, som er både sjov, sød og dygtig. (læs om Lars U her) Workshoppen er for børn fra 6 år og koster 100 kr. pr. barn. Du tilmelder dig ved at sende en mail med dit barns navn og alder til:  hej@svejstrupglpraestegaard.dk


15.30-16.30: Lars U tryller

De børn, der har mod på det, kan efter workshoppen få lov at vise, hvad de har lært i et rigtigt trylleshow. Se, hvad avisen Nordvestnyt skrev om arrangementet her


18.30: Langbord - Lækker mad og drikke (OBS! Der er fuldt booket til spisning)

Alle, der bestiller bord til lørdag aften, mødes kl. 18.30 og spiser sammen ved ét langt og dejligt bord fyldt med lækker mad. Maden koster 150 kr. pr. person og dertil kan der købes dessert og drikkevarer.

Middagen ender ud i fest i laden, hvor alle er velkomne - også jer, der ikke har spist med.


20.00: Musik og fest i laden 

Baren er åben og alle er velkomne. Vi sørger for musik og plads til dansere såvel som bænkevarmere. Aftenen byder på forskellige musikindslag. Omkring kl.22. går DJ SABS på scenen. DJ SABS er Sabina som med en baggrund i antropologi, stor nysgerrighed på nutidig folkemusik og et dagligt virke som booker for flere anerkendte roots-bands, er mere end almindeligt velbevandret i det danske og internationale global roots-musiklandskab. Læg dertil en scene, et par højtalere og en mixerpult, og du får en DJ med en fantastisk forståelse for musikkens rejser og udviklinger på tværs af landegrænser, traditioner og idéer. Det bliver svedigt.

Det kræver ingen tilmelding at feste med. Alle er velkomne og aftenen er gratis - udover hvad du køber i baren, naturligvis ;) 


BESTIL BORD

Vi har desværre ikke flere borde som kan bookes.


Kig ind til koncerterne - de kræver ingen tilmelding,  entreen er gratis og vi har altid is, kage, vin, vand og snacks.


Restauranten har åben fra tirsdag d. 23. juli til lørdag d. 27. juli og der kan bookes bord til frokost mellem kl.11.00 og 14.00 og igen til aftensmad mellem kl. 17.00 og 20.00. Til både frokost og aftensmad kan I vælge mellem to menuer til hhv. 150 kr og 250 kr. Vi sammensætter menuen af dagens friske råvarer. Til menuen kan I købe drikkevarer og dessert.


(Lørdag d.27. juli om aftenen er dog en undtagelse - her kan du kun bestille bord til kl.18.30 - sammen med alle de andre - se forklaringen under programmet for ugen.)


OBS!

Tirsdag aften er fuldt booket, men hvis vejret er godt, så kig forbi alligevel (vi booker kun så alle kan få halvtag over hovedet i tilfælde af regn)